PvdA blij met aanpak voor schakelklassen statushouderskinderen

De PvdA is blij met de doortastende aanpak van wethouder Margo Stolk als het gaat om de schakelklassen voor kinderen van statushouders in Barendrecht. Naar aanleiding van vragen die op 4 november 2022 werden gesteld over de drukte in deze klassen, heeft de wethouder concrete maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het onderwijs aan deze kinderen goed blijft verlopen.

Een belangrijke zorg van de PvdA was of de scholen in Barendrecht klaar waren voor een verwachte toename van kinderen van statushouders in de komende jaren. In reactie hierop gaf de wethouder aan dat de scholen zich bewust zijn van de mogelijke toename en dat er nauw wordt samengewerkt met alle betrokkenen om de schakelklassen voor te bereiden op deze kinderen.

Tijdens een commissievergadering op 6 juni jl. deelde Anne Kooiman, teamleider van Vluchtelingenwerk Barendrecht, mee dat er na de zomervakantie extra leerkrachten zijn aangetrokken voor de schakelklassen op de Draaimolen. Ook is er geld beschikbaar gesteld om de school fysiek uit te breiden. Deze maatregelen zullen helpen om de drukte in de schakelklassen te verminderen en een optimale leeromgeving te creëren voor de kinderen van statushouders.

De PvdA heeft vertrouwen in de genomen maatregelen en verwacht dat deze zullen bijdragen aan een succesvolle integratie van kinderen van statushouders.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *