| |

PvdA Barendrecht op bezoek bij Zorggroep De Toekomst

Barendrecht wordt ouder! Hoe gaan we in de toekomst de zorg voor onze ouderen organiseren? Dat is de grote uitdaging waar Barendrecht in de komende jaren voor staat. PvdA vindt het belangrijk dat alle ouderen onbezorgd kunnen genieten van het leven. Op 26 januari jl. heeft de PvdA Barendrecht een bezoek gebracht aan Zorggroep De Toekomst (hierna: de Zorggroep).

De zorggroep is opgericht in 2015 en zet zich in voor dagbesteding en individuele begeleiding in de gemeentes Barendrecht, Rhoon en Ridderkerk. Er wordt ondersteuning geboden aan ouderen die in dagelijks leven te maken hebben met onder andere geheugenproblemen, fysieke beperkingen of psychiatrische problemen.

Tijdens het gesprek met de bezoekers van de Zorggroep kwam naar voren dat er behoefte is aan meer straatverlichting op slecht belichte fietspaden, voldoende rustplaatsen in het openbaar om even bij te kunnen komen én dat de dienstverlening vanuit de BAR afvalbeheer onder de maat is.

De afgelopen jaren heeft de PvdA Barendrecht met succes ingezet op het welzijnswerk en wilt in de komende jaren het welzijnswerk doorontwikkelen en versterken. Dit betekent dat de PvdA Barendrecht zich gaat inzetten voor betere straatverlichting zodat eenieder zich in een overzichtelijk en goed verlichte omgeving veilig kan voelen. Daarnaast komen er voldoende zit- en uitrustgelegenheden met sanitaire voorzieningen op de juiste locatie zoals bij winkels. Verder komt er een Barendrechts team dat speciaal ingezet zal worden voor specifieke lokale aangelegenheden.

De PvdA Barendrecht is zeer blij met de inzet van Zorggroep De Toekomst en zal in gesprek blijven om samen op zoek te gaan naar mogelijkheden om deze ouderen een waardige oude dag te geven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *