PvdA in gesprek met Terre des Hommes

Op 28 september jl. heeft de PvdA een kennismakingsgesprek gevoerd met winkelcoördinator Nathalie Dalmulder en Saskia Todorovska van Terre des Hommes locatie Barendrecht.

Terre des Hommes strijdt al sinds 1965 tegen uitbuiting van kinderen wereldwijd. In Barendrecht bestaat de winkel al meer dan 6 jaar. Het is één van de 40 winkels die middels de inzet van vrijwilligers tweedehands spullen verkopen. Met de opbrengst worden projecten van Terre des Hommes gefinancierd. Projecten worden over de hele wereld uitgevoerd van diep  in Azië tot aan het Midden-Oosten en Afrika en is momenteel actief in 15 landen. De organisatie zet zich belangeloos in voor de rechten van het kind.

In de winkel, gevestigd aan het Onderlangs 22, bedienen ze verschillende groepen. Mensen die bewust kopen omdat ze weten dat het voor een goed doel is, mensen die bezig zijn met duurzaamheid maar ook de minima.

De spullen die de winkel ontvangt, zijn afkomstig van particulieren en bedrijven. De donateurs geven hierbij aan dat ze graag mensen met een kleine portemonnee helpen én tegelijkertijd een bijdrage doen aan de vele projecten van Terres de Hommes. Prijzen variëren van 1 tot 5 euro en je kunt er terecht voor onder andere kleding, schoenen, huishoudspulletjes, speelgoed, boeken en sieraden. Het streven is om alles te verkopen, want wat niet verkocht kan worden, is restafval, wat weer extra kosten met zich meebrengt.

“Het runnen van de winkel is niet makkelijk. Zo is naamsbekendheid een aandachtspunt, maar ook problemen met de ligging, postbezorgers die daar gestationeerd zijn, hangjongeren, zwerfafval, drugsgebruik en onderhoud van de straat. Hierdoor zijn wij helaas veel tijd kwijt met het bestrijden van deze problemen. Wij vragen daarom ook extra aandacht voor onze situatie, vooral nu de donkere maanden weer op de stoep staan”, aldus Nathalie en Saskia.

De Partij van de Arbeid bedankt Nathalie Dalmulder en Saskia Todorovska voor het informatieve gesprek.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *