PvdA in gesprek met Terres des Hommes over overlast op de Onderlangs

Op 24 januari 2023 bracht de fractie van de PvdA Barendrecht een bezoek aan de winkel van Terre des Hommes. Sinds de jaren 60 strijdt stichting Terre des Hommes tegen kinderuitbuiting. De missie van de stichting is het stoppen kindermisbruik, seksuele uitbuiting, kinderhandel en kinderarbeid. Nationaal en internationaal helpen zij kwetsbare kinderen, ongeacht geloof, huidskleur, geslacht of cultuur. Zo ook in Barendrecht heeft Terre des Hommes een locatie, namelijk op de Onderlangs 22. Van dinsdag tot en met zaterdag biedt de winkel tweedehandsspullen aan bewoners en bedrijven die kunnen variëren van kleding tot kinderspeelgoed. De opbrengst van de verkoop (minus de kosten) gaan direct naar nationale en internationale projecten georganiseerd door de stichting. Landelijk haalt Terre des Hommes per jaar gemiddeld €1,4 miljoen op voor kinderen wereldwijd en bieden ze op lokaal gebied mooie en betaalbare spullen aan de minima, duurzaam bewuste Barendrechters en Barendrechters die een goed doel willen steun.

Tijdens het bezoek aan de winkel kwam wederom de overlast die de Barendrechtse locatie ervaart tot sprake. Deze overlast wordt onder andere veroorzaakt door bestelbusjes die meerdere keren per dag laden en lossen voor de deur. Deze blokkeren de weg naar de ingang van de winkel, zorgen ervoor dat de fietsrekken slecht bereikbaar zijn en vormen daarnaast ook een gevaar voor de senioren die de helling gebruiken om de Middenbaan te betreden. Daarnaast blokkeren de bestelbussen de toegang voor brandweerwagens en ambulances.

Een tweede bron van overlast zijn de verschillende groepen jongeren die hangen rondom de locatie. In de late uren vullen de zijstraten van de Middenbaan zich met jongeren die hier vaak roken, blowen en eten. Het gevolg hiervan is een grote hoeveelheid afval die Terre des Hommes en andere winkeliers moeten opruimen. Ook het achterstallige onderhoud van de straat brengt problemen met zich mee. Ondanks de meerdere meldingen gemaakt door Terre des Hommes over de overlast, blijft een duurzame oplossing uit.

De PvdA wilt de vrijwilligers van de stichting Terre des Hommes bedanken voor het openhartige gesprek. Naast dat de PvdA dankbaar is voor het werk wat de vrijwilligers leveren aan de samenleving, vindt de PvdA een schoon en veilig winkelgebied rondom de Middenbaan belangrijk. Naar aanleiding van het gesprek zal de PvdA het onderwerp wederom aankaarten door middel van het stellen van schriftelijke vragen aan de wethouder.  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *