Ook aandacht voor senioren bij dagbesteding Stichting de Toekomst tijdens de voorleesdagen!

In het kader van de Nationale Voorleesdagen was Tina Jakoeb namens de PvdA door Nicole Heezen (initiatiefnemer namens Stichting de Toekomst) uitgenodigd om een verhaal en een gedicht voor te lezen. Het doel was om middels verhalen en een gedicht een moment van plezier te creëren, waarbij een beroep werd gedaan op het empathisch vermogen van de voorlezer en luisteraars, om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan omtrent het gevoel wat leefde bij het verhaal.

De rode draad van het verhaal getiteld “Huis en liefde” is de liefde van de vrouw met het huis en haar plek in het huis. In de meeste gevallen zorgt de vrouw voor de inrichting, het onderhoud en ontvangt het bezoek erin. Zij voelt zich verantwoordelijk om van een huis een thuis te maken. Maar in hoeverre is er in haar thuis ruimte voor haarzelf? Elk gezinslid heeft zijn of haar eigen plekje, een kinderkamer, studeerkamer of zelfs een kamer voor de hulp. En zij? Waar is haar plekje om even terug te trekken, al is het maar voor een moment? En is het een bespottelijke overpeinzing om een eigen plek te hebben als echtparen genoegen moeten nemen met een kamer van vier bij vijf als zij inwonen bij de schoonouders?

Het is belangrijk om een eigen plek in je eigen huis te hebben. Ik heb mijn eigen plek en dat is mijn eigen stoel waar ik op kan zitten en naar buiten en binnen kan kijken. Dat is mijn knus hoekje. Het komt wel vaak voor dat de meeste vrouwen dat niet hebben. Zij worden geleefd. Dat is heel erg”, aldus een luisteraar.

Het verhaal werd afgesloten met een gedicht die weet te weerspiegelen wat een vriend is, wat een vriend doet en wanneer je blij mag zijn een vriend te hebben.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *