De PvdA bezoekt stichting Repair Café

Op donderdag 10 november bezocht de PvdA Stichting Repair Café Barendrecht. Na een korte kennismaking met Peter Klaassen (voorzitter) werd een rondleiding gegeven door René Schuurman die zich binnen de organisatie met PR & Media bezighoudt.

Om Barendrecht op weg te helpen naar een circulaire economie is één van de doelstellingen van Repair Café om samen met inwoners kapotte goederen zoals koffiezetapparaten, krultangen, lampen, stofzuigers etc. (alles wat je in handen kan meenemen en wat niet groot is) te repareren. Dit gebeurt onder begeleiding van deskundige vrijwilligers. Inwoners hoeven voor de reparatie niet te betalen. De Stichting streeft op deze manier de duurzaamheid en levensduur van goederen te vergroten en de hoeveelheid afval te reduceren.

Vanaf juni 2022 worden er op twee locaties reparaties uitgevoerd. Iedere eerste zaterdag van de maand (9.00 uur tot 12.30 uur) vindt de reparatie plaats op de vestiging van Karwei Carnisse (Rostock 3 in Barendrecht) en op de tweede donderdag van de maand kunnen inwoners terecht op de locatie Het Kruispunt (Middenbaan 111, 2991 GA te Barendrecht: van 14:00 uur t/m 17:00 uur). Afhankelijk van de locatie worden ongeveer tweeëntwintig reparaties per dag uitgevoerd.

De stichting is op zoek naar een vaste locatie aangezien er continue gesjouwd moet worden met alle gereedschappen. Op de locatie in Het Kruispunt kunnen wij onze gereedschappen wel kwijt in een kast maar je kan hier niet slijpen of boren”, aldus Peter.

De Stichting Repair Café Barendrecht heeft als motto “weggooien is zonde, gun defecte apparaten, speelgoed of gereedschap een tweede ronde”. Een motto waar de PvdA zich volledig in kan vinden. We zijn het onze kinderen verplicht om een schone, gezonde en een leefbare wereld achter te laten. Die zekerheid kunnen we alleen bieden, als we nu kiezen voor een eerlijk en fatsoenlijk klimaatbeleid. Duurzame doelen zijn alleen te halen als we allemaal mee kunnen doen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *