PvdA dient motie in voor LHBTI+ gemeenschap

Afgelopen dinsdag avond 27 september heeft er in de gemeenteraad discussie plaats gevonden rondom de LHBTI+ gemeenschap in Barendrecht. Na aanleiding van een burgerinitiatief van een regenboogzebrapad heeft de fractie van de PvdA een motie ingediend om de acceptatie rond LHBTI+ personen te bevorderen. 

De fractie wil de initiatiefneemster Daphne Plaizier bedanken voor het op de kaart zetten van de problematiek rondom deze doelgroep. Tijdens de commissie vergadering van afgelopen 6 september hebben ook een viertal mensen ingesproken. De verhalen van deze mensen hebben de fractie diep geraakt. Zij hebben de essentie vertelt van deze problematiek in Barendrecht.  Het is daarom belangrijk dat de gemeente laat zien aan alle inwoners van Barendrecht dat iedereen welkom is, ongeacht je leeftijd, religie, geaardheid, cultuur of gender. 

In de raadsvergadering heeft fractievoorzitter Tina Jakoeb een motie ingediend waarbij het college verzocht wordt om onderzoek te doen naar deze problematiek. De fracties van D66, GroenLinks, CDA en VVD waren hier positief over. Ondanks dat, was het niet genoeg om de motie aan te nemen. Daarom diende Tina Jakoeb ter plekke een nieuwe motie in. Helaas mocht dat niet baten. 

Desalniettemin is de PvdA blij met de uitkomst van de raadsvergadering. De tweede motie wordt besproken in de commissie, dus er wordt nog verder over in gesprek gegaan. 

“ Zoals een bekend gezegde ook wel luid “Elke verandering begint bij jezelf”. Dus, als wij als gemeente onze inwoners willen inspireren om acceptatie te bevorderen, dan moeten wij bij onszelf beginnen. De regenboogvlag wordt al sinds 2016 gehesen. Het is tijd voor de volgende stap. “ aldus Tina Jakoeb, fractievoorzitter PvdA Barendrecht. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *