Leden PvdA Barendrecht in gesprek met Arianne Ripmeester

Afgelopen week hebben enkele leden van PvdA Barendrecht een werkbezoek gebracht aan Arianne Ripmeester, raadslid PvdA/Groenlinks, in buurgemeente Ridderkerk. Tijdens de kennismaking vertelde Arianne onder andere wat haar motiveert om zich meer dan tien jaar als raadslid in te zetten voor de Ridderkerker. 

Volgens Arianne zijn minima, ouderen en jongeren geen kostenposten maar waardevolle en positieve krachten voor een sterk en sociaal Ridderkerk. Ondanks het feit dat Ridderkerk een rijke gemeente is, moeten er meer dan 1500 huishoudens het doen met een laag inkomen wat leidt tot grote problemen. Arianne bekommert zich nog het meest om de kinderen binnen deze gezinnen, omdat kinderarmoede volgens haar niet bestaat. Niet kinderen, maar hun ouders zijn arm. Toch krijgen kinderen te maken met deze armoede zonder dat zij hier wat aan kunnen doen.

Deze huishoudens hebben niet altijd een ontbijt of een warme maaltijd, deze kinderen worden makkelijker gepest en kunnen niet zomaar trakteren of klasgenoten uitnodigen. Daarnaast heeft armoede ook effect op hun gezondheid’, aldus Arianne.

Arianne vindt het belangrijk dat deze doelgroep gelijke kansen krijgt binnen de samenleving en zet zich vooral in op thema’s zoals wonen, zorg, inkomen en onderwijs. In Ridderkerk worden er momenteel 1700 sociale huurwoningen gesloopt. Aangezien deze woningen belangrijk zijn voor starters, flexwerkers en mensen die in financiële moeilijkheden komen zoals bij een scheiding of ontslag, pleit ze ervoor dat de sloop niet doorgezet wordt. Ook de wachtlijst voor gepaste zorg moet korter en kinderen moeten de kans krijgen om hun talenten op school te ontwikkelen. De leden van PvdA Barendrecht willen Arianne Ripmeester bedanken voor het openhartig gesprek waarin zij een kijkje heeft gegeven in hoe zij als raadslid haar werk doet en wat de uitdagingen binnen de gemeente Ridderkerk zijn voor haar als bestuurder.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *