PvdA in gesprek met KunstCreatief

Op 21 september jl. heeft de PvdA een gesprek gevoerd met manager Inge Flohr van Stichting KunstCreatief Barendrecht (KCB).

KunstCreatief is 6 jaar geleden begonnen in Barendrecht met 10 docenten en is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie die niet alleen een verscheidenheid aan cursussen biedt, maar ook vele workshops, van Tekenen & Schilderen tot Fotografie of van Keramiek tot Edelsmeden. De stichting werkt inmiddels met 27 kunstenaar-docenten, elk met hun eigen expertise en wordt verder versterkt door vrijwilligers. “Ik ben heel trots op de vrijwilligers en de kunstenaar-docenten die nu het KCB Team vormen en we groeien enorm”, aldus Inge Flohr.

Recentelijk heeft KunstCreatief ook een nieuwe vestiging in Carnisselande  aan de Reuchlinhaven 10 geopend, welke als atelier in gebruik is genomen. Een enorme uitdaging, want ondanks dat de gemeente Barendrecht de wens had voor een extra vestiging, was initieel niet veel ruimte beschikbaar. Immers om goede cursussen en workshops te geven zijn specifieke voorzieningen noodzakelijk, denk hierbij bijvoorbeeld aan glasflessen voor edelsmeden, smartboards voor fotografie of ovens bij keramiek.

Dat corona ook KunstCreatief raakt, merkt de organisatie in de hoeveelheid mensen die zich aanmelden of vragen naar halve cursussen. Financiële middelen zijn schaars en door de coronapandemie heeft de stichting veel lessen moeten annuleren en daardoor veel mensen lesgeld moeten terugbetalen. Daarnaast merkt de stichting ook dat ze geraakt worden door de stijgende energieprijzen, wat terug te zien zal zijn in hun tarieven voor cursussen en workshops.

Echter ondanks de zware tijden, hoopt KunstCreatief Barendrecht dat iedereen het beeldende kunsteducatiecentrum weer weet te vinden voor een creatieve uitlaatklep. De PvdA wil KunstCreatief bedanken voor het informatieve gesprek.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *