Kerstdiner in ’t Trefpunt

Op 23 december jl. was de PvdA uitgenodigd door Olga Folkerts (projectcoördinator voor Oekraïense vluchtelingen in Barendrecht) voor een kersdiner georganiseerd in ’t Trefpunt.

Naast al het lekkere Oekraïense traditioneel kersteten werden alle vrijwilligers die zich op welke manier dan ook inzetten door bijvoorbeeld het leveren van (dag)opvang, ondersteuning bieden bij de administratie, maar ook het geven van (bij)scholing, in het zonnetje gezet.

Tijdens het diner was er een moment van reflectie en saamhorigheid.

Velen van ons kunnen niet bij elkaar zijn om kerst te vieren. Velen zitten zonder stroom en lijden honger. Het is een geschenk van god om hier samen te zijn en met jullie allen deze dag te vieren. Wij proberen in te passen waar het kan. Wij zijn dankbaar dat wij zo goed geholpen worden en dat onze kinderen naar school kunnen gaan”.

Hoewel deze bijeenkomst de problemen voor deze vluchtelingen niet oplost, hopen de organisatoren dat dit toch nog een beetje bijdraagt aan het kerstgevoel. Ook de burgemeester en wethouder Margo Stolk waren aanwezig om de aanwezigen een hart onder de riem te steken.

Velen spraken de hoop uit dat volgend jaar Oekraïners weer in hun eigen huis, met familie en vrienden, Kerst kunnen vieren.

Ook de PvdA wenst alle aanwezigen fijne feestdagen toe. Bijzondere dank aan Olga Folkerts voor de uitnodiging en hopelijk heeft het samenzijn tijdens deze bijzondere avond bijgedragen aan het gevoel van steun en kameraadschap.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *