| |

GroenLinks, D66 en PvdA komen met regenboog stembusakkoord

Geen regenboogcoalitie, maar een regenboog stembusakkoord. GroenLinks, D66 en PvdA hebben met steun van het COC een stembusakkoord opgesteld, waarin de drie partijen een reeks beloften doen over de LHBTIQ+ emancipatie voor de komende raadsperiode.

Door dit regenboog stembusakkoord te ondertekenen geven partijen aan zich de komende raadsperiode in te zetten voor een diverse en inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken of welke grond dan ook.

Het gaat er dus om dat de gemeente een inclusief beleid gaat voeren met aandacht voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Onderwerpen die daarbij passen zijn veiligheid bevorderen door expertise bij de politie te verbeteren en aangiftebereidheid te vergroten bij geweld en discriminatie tegen de LHBTIQ+ gemeenschap. Een actieve houding van de gemeente om een veilig schoolklimaat te realiseren waar LHBTIQ+ jongeren zich veilig en prettig voelen.

GroenLinks, D66 en PvdA gaan dit regenboog stembusakkoord ondertekenen en hopen uiteraard dat de andere partijen dit ook willen doen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *