Een LHBTI+ veilig Barendrecht

Nederland loopt internationaal voorop in de sociale acceptatie van de LHBTI+-gemeenschap. Echter, is het aantal meldingen en aangiften van LHBTI+-geweld toegenomen, niet alleen landelijk maar ook zeker in onze regio. Kijk maar naar de cijfers van het Openbaar Ministerie, COC, Politie Rotterdam-Rijnmond en het Centraal Plan Bureau.

Het is zorgelijk en niet wenselijk als iemand niet zichzelf kan of durft te zijn binnen onze gemeente. De LHBTI+-gemeenschap is slechts één van de groepen binnen Barendrecht die regelmatig te kampen heeft met discriminatie en uitingen van geweld. Juist daarom is het belangrijk dat de gemeente hier iets aan gaat doen. De symboliek van de regenboogvlag, een regenboogzebrapad en andere vergelijkbare uitingen worden door de LHBTI+-gemeenschap ervaren als morele steun en teken van acceptatie en verbondenheid. Daarom vindt de PvdA het belangrijk dat de gemeente Barendrecht voortdurend uitstraalt dat iedereen – ongeacht leeftijd, religie, culturele achtergrond, seksuele geaardheid, gender – gelijkwaardig is en zichzelf moet kunnen zijn en zich hierin geaccepteerd en sociaal veilig voelt.

Zoals een bekend gezegde ook wel luidt “Elke verandering begint bij jezelf”. Dus, als wij als gemeente Barendrecht onze inwoners willen inspireren en om acceptatie te bevorderen, dan moeten wij bij onszelf beginnen. De regenboogvlag wordt al sinds 2016 gehesen. Het is tijd voor de volgende stap, de volgende stap vooruit!

Daphne Plaizier

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *