Klimaatmars Rotterdam 2022

Op 19 juni jl. heeft PvdA Barendrecht ook meegelopen met de klimaatmars die in Rotterdam plaatsvond. Dit jaar is er gekozen om de demonstratie in Rotterdam te houden omdat de stad vanwege de havens de meeste CO2 produceert. Ongeveer 10.000 klimaatbetogers hebben die dag hun stem laten horen.

De zekerheid van ons bestaan staat op het spel vanwege de opwarming van de aarde. Onze generatie is nu aan zet en heeft de verantwoordelijkheid om een mooie en leefbare planeet voor onze kinderen achter te laten. Het is daarom van belang om nu samen te kiezen voor een eerlijk en fatsoenlijk klimaatbeleid.

In Barendrecht wil de PvdA alles op alles zetten om de al merkbare gevolgen van klimaatverandering zoals extreme hitte, heftige regenbuien en langdurige droogte zo goed mogelijk op te vangen. We zijn dan ook voor meer groen en meer wateropslag in de wijken en minder verharding in de tuinen, zodat het overtollige regenwater terug kan vloeien in de grond. Wij zien het als taak om dit voor eenieder financieel mogelijk te maken. Verduurzaming is namelijk voor mensen met een kleine portemonnee niet haalbaar. Daarnaast stijgen de energietarieven hard en worden de mensen met minder duurzame huizen het hardst getroffen. Energiearmoede is een urgent en belangrijk probleem dat ons nu en in de toekomst hard raakt. Daarom helpen we Barendrechters bij energiebesparende maatregelen en zorgen we ervoor dat investeren in duurzame energie alle inwoners ook financieel voordeel oplevert. Meer informatie omtrent hoe de PvdA Barendrecht wil investeren in een duurzame, groene en schone gemeente kunt u terugvinden op de website van de PvdA Barendrecht.

Samen staan wij voor een enorme opgave die om veel investeringen vraagt. Een duurzame toekomst kan alleen slagen als eenieder bereid is om een bijdrage (groot of klein) te leveren. Doe mee en help de PvdA om te werken aan een duurzame en eerlijke toekomst voor eenieder.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *