Barendrecht viert Divali in theater Het Kruispunt

Op zondag 16 oktober jl. was de PvdA aanwezig tijdens de vierde Divali viering in theater het Kruispunt georganiseerd door Stichting Laxmi. 

Stichting Laxmi organiseert wekelijks diverse activiteiten voor alle Barendrechters. Denk hierbij aan onder andere samen wandelen, het verzorgen van dans- en hindilessen en andere educatieve en sociale activiteiten. Het hoogtepunt van het jaar is de Divali viering, ook wel bekend als het lichtjesfeest.

Tijdens het drukbezochte concert konden de aanwezigen genieten van Bollywooddans uitgevoerd door onder andere dansschool Laxmi en Bollywood nummers gezongen door zangeres Madhu Lalbahadoersing, de zangers Shekhar Kumar en Aniel Paragh en aankomend Barendrechts talent Sherani Bhola. De zangers en zangeressen werden begeleid door het befaamde Surili orchestra o.l.v. maestro Mahender Raghoe.

Ook werd een ode gebracht aan alle Laxmi’s (vrouwen). Middels een nummer van artist Lata Mangeshkar, nagezongen door Madhu Lalbahadoersing werd aandacht besteed aan de rol en de rechten van de vrouw in de maatschappij. Ongelijkheid, discriminatie, mishandeling en uitsluiting van vrouwen is niet meer van deze tijd. Iedere vrouw staat namelijk symbool voor Laxmi, de god die aanbeden wordt voor prosperiteit, welvaart en voorspoed en moet gelijkwaardig worden behandelend. Stichting Laxmi streeft ernaar om vrouwenrechten zeker te stellen door hen zichtbaar te maken. Op het concert kregen daarom alle ingestuurde foto’s van vrouwen door het publiek op een bijzondere manier aandacht.

Met de viering van Divali roept Stichting Laxmi eenieder op om in deze zware en lastige tijden hoop te blijven koesteren en het licht van Divali tot zijn of haar leven toe te laten!

De PvdA wil de organisatie van Stichting Laxmi bedanken voor alle inzet om dit betekenisvolle festiviteit te organiseren en wenst eenieder een Subh Divali toe!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *