Barendrechts Maatschappelijk Business Event 2022

Op 18 oktober jl. was de PvdA aanwezig op het Barendrechts Maatschappelijk Business Event georganiseerd door De Barendrechte Uitdaging op het gemeentehuis.

Het Barendrechts Maatschappelijk Business Event is hét evenement voor ondernemers en maatschappelijke organisaties die het verschil willen maken in de Barendrechtse samenleving. Het doel van het evenement is dat aanwezige maatschappelijke organisaties en bedrijven ontdekken wat zij voor elkaar kunnen betekenen door met elkaar te matchen en te netwerken. Tijdens het evenement zijn 64 matches gemaakt met een totale waarde van 58.995 euro. Eén van de voorbeelden van een match tussen Kijk op Welzijn en De Kleine Duiker is dat een buurtsportcoach zich gaat inzetten bij een activiteit van De Kleine Duiker en in ruil daarvoor mag Kijk op Welzijn een personeelsuitje bij de Kleine Duiker houden. Bij de match tussen de gemeente Barendrecht gaat de gemeente Barendrecht een dagdeel meelopen bij de Overburen en de Overburen gaat samen met haar cliënten een bezoek brengen achter de schermen van het gemeentehuis.

Het evenement startte met een presentatie van Lodewijk van Meeuwen over de nieuw te bouwen wijk ‘De Stationstuinen’ in Barendrecht. Aangezien de plannen nog niet af zijn was dit een gelegenheid om bij Barendrechtse partijen input op te halen. Tijdens de presentatie werd onder andere besproken waarom de gemeente plannen heeft om een nieuwe wijk te maken en de kansen die in de Stationstuinen liggen voor stichtingen, ondernemingen en verenigingen.  

De Barendrechtse MVO-award werd uitgereikt aan de meest onderscheidende Barendrechtse ondernemer Arjan Kraaijeveld. Hij kreeg de award uitgereikt vanwege zijn inzet om maatschappelijk verantwoord ondernemen in het bedrijf te implementeren. Dit doet het bedrijf door zich niet alleen in te zetten voor maatschappelijke organisaties maar ook door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen en Barendrecht mooier te maken. De aanmoedigingsprijs ging naar van het bedrijf Autofer.

De PvdA vindt sociaal ondernemerschap belangrijk en waardeert de inzet van De Barendrechtse Uitdaging om op deze manier aandacht te besteden aan dit thema. Tot slot wil de PvdA alle maatschappelijke organisaties en bedrijven feliciteren met de matches die gemaakt zijn tijdens deze succesvolle evenement!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *