Jan Schaperleergang 2021

Op 9 mei 2021 ontving ik het bewijs van deelname aan de Schaperleergang fase I. De leergang is opgebouwd uit twee fasen en is bedoeld voor leden die geïnteresseerd zijn in de lokale politiek én ambities hebben om zich te kandideren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Het is zeer raadzaam om deze leergang te volgen omdat er op verschillende belangrijke thema’s ingezoomd wordt. Denk hierbij aan de rol van een raadslid, de mogelijkheden om bepaalde doelen te kunnen realiseren, wat houdt waardengedreven politiek in en welke competenties er nodig zijn voor het raadslidmaatschap. De leergang geeft een reëel beeld van het raadswerk, uitdagingen maar ook de kansen. Niet geheel onbelangrijk is het hebben van kennis van de partij en diens geschiedenis.

Tot slot is het vermeldenswaardig om kort te benoemen wie Jan Schaper is.

Schaper was samen met elf anderen, onder wie Pieter Jelles Troelstra en Willem Vliegen, medeoprichter van de Sociaal Democratische Arbeiders Partij (SDAP) in 1894. Zij werden later de twaalf apostelen genoemd. Van 1894 tot 1913 was hij secretaris van de SDAP, ook was hij enige tijd (waarnemend) fractievoorzitter van de partij. In 1897 werd hij raadslid van Groningen en een jaar later lid van de Provinciale Staten. Schaper was van 1899 tot aan zijn dood lid van de Tweede Kamer.

Bron: cursusmateriaal Schaperleergang

Certificaat-Schaperleergang-Zuid-Holland

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *