Barendrecht beweegt: Stichting Laxmi’s wandelevenement als bron van inspiratie

Stichting Laxmi kijkt met veel voldoening terug op het succesvolle wandelevenement dat afgelopen zondag, 3 september, plaatsvond in Barendrecht. Met een opkomst van 60 deelnemers, een strakblauwe lucht en een goed georganiseerde route van ruim 7 kilometer was de dag in alle opzichten geslaagd. De wandeling bood niet alleen een kans voor sociale interactie en fysieke activiteit maar diende ook als een platform voor educatieve en zakelijke netwerkmogelijkheden.

Het evenement komt als geroepen in het licht van de onlangs gelanceerde ambitie van de gemeente Barendrecht om de gezondste gemeente van Nederland te worden. Stichting Laxmi heeft met dit wandelevenement een belangrijke bijdrage geleverd aan deze gemeentelijke visie. Het initiatief bevordert niet alleen fysieke activiteit, maar ook sociale cohesie en educatie, factoren die essentieel zijn voor een gezonde leefomgeving. Tina Jakoeb, raadslid PvdA, benadrukte hoezeer dit initiatief aansluit bij het grotere plan van de gemeente om een gezondheidsbewuste gemeenschap te creëren.

De route voerde de deelnemers door diverse locaties in en rond Barendrecht, waaronder het park Buitenoord, de Ziedewijdsedijk en de Zuid Polder. Het evenement kende een extra dimensie door de deelname van 8 leden van de groep ‘Spraakmakend’, aangemoedigd door Stichting Kijk op Welzijn en hun vertegenwoordiger Bep van Dam.

Als een uitstekend voorbeeld van de synergie tussen lokale ondernemingen en non-profitorganisaties werd de lunch verzorgd door Restaurant Spruit. Dit bood alle deelnemers de gelegenheid voor verdere ontspanning en netwerken. Daarnaast werd het evenement verrijkt door bijdragen van schrijfster Rehana Lalmahomed en Anita Sewasahai, die beiden een korte lezing gaven over hun recente publicaties. Dit voegde een waardevolle educatieve en culturele laag toe aan de dag.

Het succes van dit evenement onderstreept het belang en de veelzijdigheid van de initiatieven van Stichting Laxmi, die zich inzet voor gezondheid, cultuur en sociaal welzijn. Het volgende evenement staat al gepland voor 11 oktober in samenwerking met Cultuur Alliantie. Deze avond belooft een rijke culturele beleving te worden met optredens van een brassband, een lezing door Eric Kastelein en diverse andere dans- en zangoptredens. Kaarten zullen binnenkort beschikbaar zijn voor slechts €5,-, inclusief een drankje.

Stichting Laxmi wil graag haar oprechte dankbaarheid uitspreken aan alle aanwezigen voor hun enthousiaste deelname en positieve energie, die hebben bijgedragen aan het succes van dit evenement.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *