PvdA Barendrecht in gesprek met de Kleine Duiker

Kortgeleden heeft de fractie van PvdA Barendrecht een bezoek gebracht aan de Kleine Duiker. De kleine duiker is een recreatieboerderij gelegen op de 3e Barendrechtseweg, een rustige en groene boerderij die zich goed leent om een wandeling of fietstocht te beginnen door de Zuidpolder. De boerderij heeft zich uitgebreid met een zorgtaak door ruimte voor dagbesteding aan organisaties als Humanitas en Horses & Co te faciliteren alwaar jongeren en ouderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking invulling kunnen geven aan hun dag. Daarnaast is de boerderij omgebouwd naar een multifunctioneel landbouwbedrijf met een lunchroom/ boerderijterras waar producten die verbouwd worden in de eigen moestuin worden verkocht en geserveerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld eieren die afkomstig zijn van hun eigen kippen. Ook is er een minibibliotheek en een Menstruatie Uitgifte Punt (MUP) aanwezig waar bezoekers gebruik van kunnen maken. Op deze manier probeert de boerderij in te spelen op de maatschappelijke behoeften.

Tijdens het gesprek met Berdien van Everdingen, beheerder van de Kleine Duiker, werd duidelijk dat de recreatieboerderij dringend op zoek is naar vrijwilligers. Door de jaren heen heeft de Kleine Duiker een groei meegemaakt. Aangezien de recreatieboerderij veel dieren heeft (koeien, varkens, paarden en allerlei pluimvee), is het cruciaal dat er dagelijks vrijwilligers aanwezig zijn die de dieren kunnen verzorgen. Ondanks de eerdergenoemde groei van de Kleine Duiker en de toenemende inflatie indiceert de gemeente Barendrecht de recreatieboerderij elk jaar voor hetzelfde subsidiegeld. Hierdoor is het voor de Kleine Duiker moeilijk om de kosten te dekken en zijn zij niet in staat de vrijwilligers een compensatie aan te bieden, met als gevolg dat het werven van nieuwe vrijwilligers moeizaam gaat.

In de toekomst wil de boerderij zich gaan inzetten op het verstevigen van de horeca, de zorg en het aanbieden van schooleducatie om kinderen onder andere te leren en laten ervaren waar het eten vandaan komt.

De PvdA wil Berdien van Everdingen bedanken voor het openhartig gesprek en de rondleiding op de boerderij.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *