Geslaagd congres van PvdA en GroenLinks met focus op Europese Verkiezingen

De politieke partijen PvdA en GroenLinks hebben op 20 april een historisch gezamenlijk congres gehouden in de Wieler- en Atletiekhal van Omnisport, waarbij leden uit verschillende regio’s, inclusief Barendrecht, sterk vertegenwoordigd waren. Dit unieke evenement, dat plaatsvond van 15.00 tot 17.00 uur, stond in het teken van de voorbereiding op de Europese verkiezingen van 2024 en de versterking van de banden tussen de twee partijen.

Het congres startte met een ochtendsessie van de PvdA waar belangrijke benoemingen plaatsvonden, waaronder leden van de beroepscommissie, diverse bestuursleden en leden van de PES-delegatie. Tijdens deze sessie werden ook cruciale moties behandeld, die een directe invloed zullen hebben op de koers van de partij in aanloop naar de verkiezingen. In de middag vond het gezamenlijke deel van het congres plaats, waarbij prominente sprekers zoals Bas Eickhout en Frans Timmermans het podium betraden om hun visie te delen over de toekomst van Europa en de rol van de progressieve politiek.

Naast de politieke agendapunten, was er een uitgebreid randprogramma beschikbaar waarin sport en beweging centraal stonden. Clinics geleid door topsporters zoals Jeffrey Klok, Esmee Visser, en Nadine Broersen boden deelnemers de kans om in beweging te komen en nieuwe vaardigheden te leren. De sessies over publieke taken in sport, rechtvaardig natuurherstel, en de loonkloof trokken bijzondere aandacht. Het debat over rechtvaardig natuurherstel, geleid door leden van het PvdA Duurzaam & Milieunetwerk GroenLinks, en de filmvertoning ‘De Loonkloof’, waren enkele van de hoogtepunten die de breedte van de thema’s die door beide partijen worden aangedragen illustreerden.

Dit congres markeert een belangrijke stap voorwaarts in de samenwerking tussen GroenLinks en PvdA, waarbij beide partijen hun krachten bundelen om een sterk en verenigd front te vormen in de Europese politieke arena. Leden en partijleiders kijken uit naar de impact die deze samenwerking zal hebben op de aankomende verkiezingen en op de toekomstige beleidsvorming in Europa.

Interview inzake samenwerking GL en PvdA

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *