Viering van Veteranendag in Barendrecht met indrukwekkend defilé en activiteiten

Op 10 juni heeft Barendrecht op grootse wijze de jaarlijkse Veteranendag gevierd. Het gemeentehuisplein en de Oude Dorpskern waren het toneel van een bijzondere herdenking en eerbetoon aan de dappere veteranen. Ook de PvdA was aanwezig om hun dankbaarheid te uiten en steun te betuigen.

Het hoogtepunt van de dag was het imposante defilé, dat om 13:45 uur van start ging vanaf het gemeentehuisplein. Onder begeleiding van de Saint Andrews Pipe Band trokken twee oude legervoertuigen door de straten, waarin de burgemeester en de oudste veteraan (90+) plaatsnamen. Een groep van ongeveer 14 veteranen liep met hen mee, waardoor het defilé een indrukwekkend eerbetoon werd aan de moed en inzet van deze helden.

Gedurende de middag vonden er rondom de Dorpskerk diverse activiteiten plaats. Van 14:30 uur tot 17:00 uur konden bezoekers genieten van informatiekramen, waar zij meer te weten konden komen over de geschiedenis van veteranen en hun belangrijke rol. Daarnaast waren er oude legervoertuigen van de Troepenmacht in Suriname (TRIS) te bewonderen, wat een unieke inkijk bood in het verleden. Voor de jongere bezoekers was er een springkussen aanwezig.

Het belangrijkste deel van de herdenkingsceremonie vond plaats bij het oorlogsmonument. Daar werden twee mooie toespraken gehouden, één door de voorzitter van het Veteranen Comité Barendrecht, Luisa Bonanno, en de andere door burgemeester Govert Veldhuijzen. Na de toespraken werd de Last Post gespeeld, gevolgd door een minuut stilte om respect te tonen voor de gevallen helden. Daarna speelde de St. Andrews Pipe Band het Wilhelmus en het ontroerende Amazing Grace. Als een teken van waardering en erkenning kregen de veteranen een herdenkingsmunt van een afgevaardigde van de Van Ghentkazerne. Op deze manier werd het officiële programma op een passende manier afgesloten.

De viering van Veteranendag in Barendrecht was een groot succes en toonde de dankbaarheid en respect van de gemeenschap voor de inzet en opoffering van onze veteranen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *