I AM PERFECT: een voorstelling over diversiteit, over kwetsbaarheid, over verbinding

Op 19 december was de Raad uitgenodigd voor de voorstelling I M PERFECT geproduceerd door Stichting Building Arts in Theater Het Kruispunt. Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Barendrecht. Tijdens de inleiding werden de aanwezigen door Robert van de Merwe meegenomen in de thematiek van de voorstelling, hoe je deze kan herkennen en waarom deze thema’s vandaag de dag zo belangrijk zijn. Ook stelde hij de aanwezigen (filosofische) vragen over kwetsbaarheid en wie je bent.

Tijdens de voorstelling werd als leidraad het concept van een utopie uitgebeeld in de vorm van een archipel, ieder met zijn eigen eilandje, maar toch samen met elkaar één gemeenschap. En het menselijk leven was van conceptie tot de dood volledig beheersbaar, maakbaar tot in de puntjes perfect. In eerste instantie een ideale oplossing om een perfecte wereld te creëren totdat zichtbare en onzichtbare scheurtjes ontstaan. Hoe dan verder?

In een uur tijd werd het publiek meegenomen in de gedachtegang van perfectionisme. Waarom we altijd deze streven hebben naar perfectie. Wat betekent dit als het botst met oude en nieuwe normen, wat doe je als het fout gaat en onzekerheid ontstaat, en hoe kom je en blijf je met elkaar in verbinding om samen meer te kunnen bereiken.

Namens de PvdA was Tina Jakoeb aanwezig. “Wat mij echt aansprak van deze voorstelling, was dat ‘perfect zijn’ eigenlijk niets meer is dan datgeen wat wij van onszelf of van een ander eisen. Het zijn verwachtingen die we bewust en onbewust projecteren. Het streven naar perfectie is in theorie prachtig, omdat je dan altijd streeft naar beter. Een betere wereld voor jezelf, een betere wereld voor anderen. Wees er alleen bedacht op dat je jezelf alleen niet voorbijstreeft”.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *