Kerstviering op nieuwe locatie Kruidentuin

Op 12 januari vierden Oekraïense vluchtelingen kerstfeest op de nieuwe locatie bij de Kruidentuin. Bij deze gelegenheid waren wethouders Dirk Vermaat, Miranda de Hoop, de burgemeester, evenals raadsleden Tina Jakoeb (PvdA) en Lydia Kramer (SGP/CU) aanwezig.

Olga Folkerts-Tokareva, coördinator voor de ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen, heeft in haar toespraak de cruciale bijdrage van vrijwilligers onderstreept, met speciale dank aan Stichting Present voor hun assistentie bij de verhuizing. Verder onthulde ze plannen om de huiskamer te transformeren in een cultureel centrum voor Barendrecht. Zij is voornemens om diverse cursussen zoals dans, Zumba en taallessen, die zowel voor Oekraïners als inwoners van Barendrecht toegankelijk zijn, aan te bieden. Ze benadrukte ook het belang van de steun van het gemeentebestuur bij het realiseren van deze initiatieven.

Ook de burgemeester prees de vrijwilligers voor hun inzet voor de Oekraïense gemeenschap en merkte op dat inwoners van Barendrecht zich kenmerken door hun actieve hulp en oog voor medemenselijkheid.  Hij sprak de hoop uit voor een vreedzame toekomst in Oekraïne.

De avond werd afgesloten met traditionele Oekraïense dans en een gezamenlijk diner met Oekraïense gerechten. Alle vrijwilligers ontvingen een cadeaubon van 50 euro als blijk van waardering van het college. De wethouders en raadsleden werden eveneens bedankt voor hun ondersteuning en medewerking.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *