Present Barendrecht viert 15-jarig jubileum met geslaagde Duckrace!

Afgelopen zaterdag, 16 september, vierde Present Barendrecht haar 15-jarig bestaan met een spetterende Duckrace bij De Kleine Duiker. Kinderen uit heel Barendrecht waren uitgenodigd om deel te nemen aan dit spannende en leuke evenement. De PvdA was ook aanwezig.

De race begon om 14.00 uur, waarbij alle geadopteerde eendjes te water werden gelaten en vervolgens door de vrijwillige brandweer over het parcours naar de finish werden gespoten. De winnaar van de race, het eendje dat als eerste de finish bereikte, werd beloond met 4 toegangskaartjes voor de Efteling. Ook waren er leuke prijzen voor de eendjes die als tweede tot en met tiende over de finish kwamen.

Na de race ontvingen alle kinderen die naar De Kleine Duiker waren gekomen een gratis vrolijk badeendje, gesponsord door X2O Badkamers. Dit badeendje, genaamd ‘Ducky’, is de mascotte van X2O en werd eerder ontdekt door Present-vrijwilliger Inge tijdens haar zoektocht naar een nieuwe badkamer.

De Duckrace was niet alleen een leuk evenement voor kinderen, maar ook een belangrijke fondsenwerver voor Present Barendrecht. Het doel van Present is om een beweging op gang te brengen waarin steeds meer mensen naar elkaar omzien. Door een eendje te adopteren voor slechts €2, hebben veel mensen dit mooie doel gesteund. Eendjes konden tot vlak voor de start van de race online of ter plekke worden geadopteerd.

De voorbereidingen voor de Duckrace waren uitgebreid en zorgvuldig uitgevoerd. Het parcours was uitgezet, de vrijwillige brandweer had geoefend, duizenden eendjes waren geteld en gepoetst, De Kleine Duiker was versierd, en alle noodzakelijke voorbereidingen waren getroffen om het evenement veilig en succesvol te laten verlopen.

Present Barendrecht is een stichting die zich inzet om een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen zijn. Dit jubileumjaar staat in het teken van samenwerking en omzien naar elkaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *