Hoge tijd voor een woonrevolutie in Barendrecht

Het vinden van kleinere woningen en appartementen blijkt voor velen in Barendrecht een worsteling te zijn door de hoge vraag in en rondom de gemeente. De regionale overeenkomst van de gemeente Barendrecht voor nieuwe woningbouwprojecten, verdeeld over 30% sociale woningbouw, 30% middeldure huur en 40% duurdere woningen, is onvoldoende vernieuwend volgens de PvdA. Integendeel, de partij beschouwt het als een poging om de status quo te handhaven.

Het college slaat zich onterecht op de borst met deze deal. Van de 22.000 mensen die hebben aangegeven in Barendrecht te willen wonen, zijn er ongeveer 8.000 Barendrechters. Deze inschrijvingen zijn echter niet enkel gebaseerd op directe woonwensen, maar vaak een toekomstgerichte investering of verlangen om dichtbij familie en vrienden te zijn. Het college suggereert dat slechts 1.000 woningzoekenden daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in Barendrecht, maar met het huidige bouwtempo van 60 woningen per jaar, kan het voor huidige woningzoekenden 16 jaar duren om een woning te vinden.

De vraag is dus, hoe kan deze deal een succes zijn met zo’n kloof tussen vraag en aanbod?

Het is essentieel om verder te kijken dan de borstklopperij en de daadwerkelijke gevolgen voor onze gemeenschap te overwegen. Geïnspireerd door Jan Schaeffer’s woorden uit 1969, “In gelul kun je niet wonen”, roept de PvdA op tot minder gepraat en meer bakstenen in de Barendrechtse woningcrisis!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *