PvdA in gesprek met Stichting De Barendrechtse Uitdaging

Op 12 oktober jl. heeft de PvdA een kennismakingsgesprek gehad met Linda Sanders, initiatiefnemer en manager van Stichting De Barendrechtse Uitdaging. “Het bestaan van De Barendrechtse Uitdaging is noodzakelijk vanwege de kloof tussen rijk en arm, wat een debacle is, gezien de tijd waarin we leven”, geeft Linda aan. “Mijn hart zit erin om lokaal iets voor deze mensen te mogen betekenen, dus dan ga ik de uitdaging zeker aan!”.

De Uitdaging is een succesformule ontwikkeld door Gerda Geurtsen en is geselecteerd door het ‘Oranje Fonds Groeiprogramma’. Hierdoor is het mogelijk dit initiatief uit te rollen door heel Nederland. Elke Uitdaging bestaat minimaal uit een bestuur en een matchgroep. Deze matchgroep bestaat uit ondernemers die vier keer per jaar samen komen en zich buigen over maatschappelijk relevante sociale vraagstukken.

Voor de Barendrechtse Uitdaging is de focus dat de leefbaarheid voor de inwoners vergroot wordt. Organisaties die het niet redden, kunnen zich bij de Barendrechtse Uitdaging melden. “Wij zetten ons in voor deze organisaties die zich ook inzetten voor anderen, maar een beetje hulp kunnen gebruiken om dingen voor elkaar te krijgen. Dit doen wij door onder andere te bemiddelen in bijvoorbeeld gebruik van materialen of afvalmaterialen die weer herbruikt kunnen worden op een dagbesteding, maar ook middels kennis en kunde. Een recent voorbeeld hiervan is het oprichten van de jongerenraad.” Linda geeft verder aan dat de matchgroep erg divers is en bruist van de ervaring en enthousiasme. “Doordat iedere deelnemer beschikt over een netwerk, is er altijd wel iemand te vinden die kan helpen. En als bepaalde vragen niet direct opgepakt kunnen worden, dan gaat de groep actief op zoek naar hulp bij andere lokale ondernemers. Zo hebben we kort geleden 10 laptops kunnen doneren aan de vluchtelingenkamp voor Oekraïense kinderen.”  

Op 18 oktober 2022 wordt een prijs uitgereikt aan de meest onderscheidende en/of inspirerende maatschappelijk verantwoord ondernemer van de gemeente Barendrecht. De prijs is een kunstwerk van kunstatelier “Kunstexpress” op het Middeldijkerplein. Linda: “We hopen een mooi evenement neer te zetten, dat we iedereen kunnen laten zien wat voor impact je als ondernemer kan hebben op onze gemeenschap en hopelijk hiermee nog meer ondernemers en sponsoren enthousiast krijgen om hieraan deel te nemen!”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *