Paasviering in de schaduw van de oorlog in Oekraïne

Paasviering in de schaduw van de oorlog in Oekraïne

Leden van de gemeenteraad en het college waren donderdag 13 april uitgenodigd voor een paasviering met Oekraïense vluchtelingen.

Paasviering is een belangrijke traditie in Oekraïne. Het is een tijd van hoop, vreugde en dankbaarheid voor het leven. Echter is Pasen voor veel vluchtelingen ook een tijd van verdriet, heimwee en onzekerheid over de toekomst.

“Het is daarom meer dan ooit belangrijk om in deze uitdagende tijden samen te zijn en verbondenheid te voelen. Deze verbondenheid werd vandaag onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar gevierd. De paasviering was tevens een mooie gelegenheid om de Oekraïense cultuur te leren kennen en te waarderen”, zegt gemeenteraadslid Tina Jakoeb (PvdA) die aanwezig was.

Namens het college waren burgemeester Govert Veldhuijzen en wethouder Miranda de Hoop aanwezig. De Burgemeester heeft namens het college een presentje gegeven aan alle vrijwilligers als dank voor de steun en solidariteit aan de vluchtelingen die alles kwijt zijn geraakt door de oorlog. Naast het presentje hebben de vrijwilligers ook een boek ontvangen die speciaal in het kader van de paasviering was besteld uit Oekraïne met hierin de belangrijkste hoogtepunten uit de Oekraïense geschiedenis.

Zowel Olga Folkerts als de vluchtelingen waren op hun beurt dankbaar voor de steun en de solidariteit die ze ontvingen van de Barendrechtse gemeenschap, het college en de Raad.  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *