Inclusieve verjaardagen bij Stichting Altijd Feest

Kortgeleden vond er een productief gesprek plaats tussen de PvdA en Voorzitter Peter van den Herik en oprichtster Lisette Berm van Stichting Altijd Feest.

Sinds de oprichting op 25 augustus 2014 door Lisette heeft Stichting Altijd Feest als doel om kinderen tussen de vier en twaalf jaar, afkomstig uit gezinnen met een sociaal minimum inkomen, de mogelijkheid te bieden om hun verjaardag buitenshuis te vieren samen met vriendjes. Het initiatief ontstond uit de persoonlijke ervaring van Lisette, die een pleegkind zonder verjaardagsfeest meemaakte. Gedreven door betrokkenheid bij de BSA en ervaring in het organiseren van kinderfeestjes, werd de stichting opgericht met volledige steun van haar man en vrienden.

De stichting werkt nauw samen met organisaties zoals de voedselbank, Kijkopwelzijn, kledingbank en de CJG om kinderen te selecteren die in aanmerking komen voor een verjaardagsfeestje. Na een uitdagende periode tijdens de coronapandemie is de vraag naar feestjes toegenomen. Om aan deze vraag te voldoen, organiseert Stichting Altijd Feest bijna wekelijks op woensdag feestelijke middagen voor deze bijzondere kinderen.

“Bijna elke woensdag vanaf 13.00 uur verwelkomen we de kinderen na schooltijd voor een complete feestervaring. Ze krijgen uitnodigingen om vijf vriendjes of vriendinnetjes uit te nodigen, waarmee ze een onvergetelijke tijd kunnen beleven. Tijdens de feestjes worden ze getrakteerd op een smakelijke lunch, feestelijke slingers, ballonnen, verjaardagsmutsen, verfrissende drankjes, snoep, taart en een cadeautje voor de jarige. De vriendjes gaan ook niet met lege handen naar huis,” aldus Lisette.

Vrijwilligers spelen een essentiële rol bij het realiseren van onvergetelijke verjaardagen voor deze kinderen.

“Onze huidige vrijwilligers zijn van onschatbare waarde, maar we zijn ons bewust van onze kwetsbaarheid met het huidige aantal. Daarom roepen we iedereen die wil bijdragen aan ons mooie initiatief op om vrijwilliger te worden,” voegt Lisette toe, oprichtster van Stichting Altijd Feest.

De PvdA bedankt Peter en Lisette hartelijk voor het constructieve en open gesprek.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *