| |

PvdA op bezoek bij Laurens Borgstede

Laurens Borgstede in Barendrecht is een voorziening die van groot belang is voor onze ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Op 1 februari jl. heeft de PvdA Barendrecht een bezoek gebracht aan Laurens Borgstede, een woonzorglocatie voor ouderen waar zowel mensen met somatische -als met psychogeriatrische problematiek wonen. De organisatie Laurens bestaat uit drie expertisegebieden namelijk: (1) thuiszorg voor de (specialistische) zorg aan huis, (2) kortdurende zorg voor revalidatie voor ouderen en zorg in de laatste levensfase en (3) wonen met zorg voor onder andere mensen met dementie. Borgstede valt onder het domein wonen met zorg.

Het bezoek ving aan met een rondleiding die gegeven werd door clustermanager Elly van Vliet. De komende jaren wordt locatie Laurens Borgstede vernieuwd zodat er voldaan kan worden aan de intensieve zorgvraag van ouderen.

Met de toenemende vergrijzing is een goede samenwerking met alle betrokken partijen, rondom oudere inwoners met een zorgvraag erg belangrijk, aldus Elly van Vliet.

Op de vraag hoe de PvdA in de komende jaren een bijdrage kan leveren om de zorg te verbeteren antwoordde Elly van Vliet als volgt: “het percentage van schoolverlaters die de ouderenzorg ingaat is laag. Hier kan de PvdA bijdragen door mee te denken aan hoe wij de tekorten aan personeel in de ouderenzorg kunnen minimaliseren. Dit kan onder andere door ouderenzorg interessant te maken voor studenten”. Dit is ook één van de speerpunten waar de PvdA zich voor wil gaan inzetten de komende jaren.

Tina Jakoeb

Lijstrekker PvdA Barendrecht

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *