Dag van de Vrouwen#kunstvanverbinden

In februari heb ik deelgenomen aan een campagne genaamd ‘De Kunst van Verbinden’ die georganiseerd werd door Dag van de Vrouwen. Dit initiatief is speciaal bedoeld voor vrouwen die werkzaam zijn binnen de (rijks)overheid en/of aanverwante organisaties.

Hieronder kunt u het artikel teruglezen die ik in het kader hiervan heb geschreven. De directe link naar het artikel kunt hier terugvinden.

Onbeperkt leefbaar op een aarde waarop leven beperkt is

De wereld van vandaag is een wereld die steeds donkerder dreigt te worden. Als je het nieuws elke dag volgt, of deze nu gekleurd is door de algoritmes van je social media feed of niet, dan kan je niks anders doen dan treuren voor de mensheid.

Als PVDA-éénpitter in Barendrecht, kom ik uren te kort. Vanuit verschillende hoeken van de samenleving wordt aandacht van mij gevraagd om de vele problemen die spelen. Iedereen voelt zich achtergesteld, iedereen loopt vast. En hier zit dan ook de crux in wat ik jullie vandaag wil meegeven.

Wij zijn met z’n allen kampioen in problemen signaleren en vingerwijzen, maar constructieve bijdrage leveren is een “ver van mijn bed show”. Ik heb mezelf aangeleerd dat “als je een probleem aandraagt, dan wil ik ook een oplossing horen”, alleen dat blijkt vaak lastiger te zijn dan gedacht.

Maar wat is het alternatief? Blijven klagen? Anderen intimideren, discrimineren of pesten? Mensen buitensluiten? Niet meer luisteren naar wat een ander te vertellen heeft of misschien wel erger, opgeven en niks meer doen.

In één van de vele klimaatprotesten liep een meisje met een bord waarop stond “Earth will survive climate change, humans won’t?”. Het is een zinnetje wat mij bijgebleven is en wat ook past bij de thema voor internationale vrouwendag 2023. De aarde overleeft alle ellende wel wat er nu speelt of wat in de toekomst nog zal gaan spelen. Het is aan ons om te bepalen hoe leefbaar wij het maken voor elkaar. Daarom mijn oproep: Ga niet bij de pakken neerzitten en wordt politiek actief. Of je dit nu doet via je stemrecht, demonstratierecht, door jezelf en andere te onderwijzen of zelf de politiek in te gaan. Vecht voor wat je waard bent, vecht voor je kinderen, je vrienden en je familie. Vecht tegen ongelijkheid, haat en polarisatie, vecht voor een betere wereld!

We staan met elkaar op een kantelpunt en alleen als we elkaar gelijk en met respect behandelen, kunnen we werken aan een betere wereld. Alleen dan zullen we vooruitkomen. Het leven op aarde mag dan misschien beperkt zijn, maar laten we dan wel ervoor zorgen dat deze onbeperkt leefbaar wordt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *