|

Grote belangstelling voor training assertiviteit voor vrouwen

Op 15 en 22 januari jl. organiseerde stichting Laxmi een assertiviteitstraining waar vrouwen gratis aan konden deelnemen.  Ook de PvdA was hierbij aanwezig. De stichting heeft onder andere ten doel om ontmoetingen, saamhorigheid en gezelligheid te creëren voor en door Barendrechters. Dit doet de stichting door bijvoorbeeld periodiek activiteiten en evenementen te organiseren op het gebied van sporten zoals yoga en wandelen, cultuur zoals danslessen en het aanbieden van cursussen en trainingen.  

De training werd door studenttrainers van Leiden Universiteit verzorgd. Tijdens de training werd stilgestaan bij onder andere de kernmerken van assertiviteit. Denk hierbij aan het bewust worden van de lichaamstaal en het bewust toepassen ervan om verbale boodschap over te brengen. Daarnaast is er ook ingezoomd op de vraag hoe iemand het beste zijn of haar grenzen kan aangeven op een manier die duidelijk is zonder de ander te beschadigen. De training werd afgesloten met het delen van tips onderling waarbij vooral de kernboodschap was om te oefenen met hoe de assertieve houding vergroot kan worden zodat men in staat is om voor de eigen behoeften en belangen op te komen en tegelijkertijd oog te hebben voor de relatie met de ander.

Sociaaldemocraten hebben altijd geknokt voor gelijke rechten en kansen voor iedereen. Eenieder moet de kans krijgen om te bouwen aan het leven dat hij of zij voor ogen heeft. De PvdA juicht daarom dit initiatief van Stichting Laxmi toe omdat het verzorgen van  trainingen zoals hiervoor genoemd bijdraagt aan het doorbreken van structuren die emancipatie belemmeren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *