Roparun 2024

Op maandag 20 mei 2024 markeerde Barendrecht opnieuw een hoogtepunt in de Roparun, een bijzonder evenement waarbij teams gezamenlijk de finish op de Coolsingel in Rotterdam bereikten.

De Roparun is niet zomaar een sportief evenement; het is een tocht vol emoties, solidariteit en persoonlijke verhalen. De teams hebben indrukwekkende prestaties geleverd, vele bijzondere plekken bezocht en onvergetelijke herinneringen gemaakt. Het belangrijkste doel van dit alles is om fondsen te werven voor de ondersteunende zorg voor kankerpatiënten. Deze steun biedt patiënten en hun families waardevolle verlichting in moeilijke tijden.

Tussen 10.00 en 16.30 uur trokken de 210 teams van de 33e editie door de straten van onze gemeente, zowel rennend als fietsend. De Roparunners verdienden een warm onthaal, en de organisatie van de Doorkomst Barendrecht had alles in het werk gesteld om hen feestelijk te verwelkomen.

Langs de route door Barendrecht werden de Roparunners op diverse locaties met enthousiasme ontvangen. Bij de kruising Boezemweg/Stationsweg zorgde DJ Dimitri met een mobiele disco voor een energieke sfeer, die de lopers een extra boost gaf. Het Gemeentehuisplein was omgetoverd tot een gezellig horecaplein, waar bezoekers konden genieten van hapjes, drankjes, muziek van een DJ, gastoptredens en diverse kinderactiviteiten.

De Roparun bracht mensen samen, niet alleen om te rennen en te fietsen, maar om een verschil te maken in het leven van anderen. Dit jaar markeerde de 33e editie van de Roparun. Niet alleen de burgemeester en wethouder Margo Stolk, maar ook diverse raadsleden waren aanwezig om de deelnemers een hart onder de riem te steken. Barendrecht speelde een cruciale rol, want de routes vanuit Nederland en Frankrijk kwamen samen op de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Dit maakte Barendrecht het epicentrum van de Roparun, waar de energie en steun van de gemeenschap het sterkst voelbaar waren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *