Rob Bruin over activiteiten voor jong en oud in de Ontmoeting

Op woensdag 22 mei jl. bracht raadslid Tina Jakoeb een bezoek aan de vrije inloop in de Ontmoeting (de Herberg) in de zaal van de Dorpskerk. Rob Bruin vertelde enthousiast over de wekelijkse bijeenkomsten die bedoeld zijn voor jong en oud, en openstaan voor iedereen.

“Het is een gezellige groep en er is altijd iemand nieuw. Iedereen voelt zich hier welkom. Iedereen vindt hier wel een eigen plekje. De een vindt het leuk om te koersballen – we hebben een koersbalmat liggen – en de ander vindt het leuk om te praten en contact met anderen te hebben. Door deze bijeenkomsten komen verschillende groepen bij elkaar, en het voordeel is dat je dingen kunt signaleren en hulp kunt bieden mocht dat nodig zijn,” aldus Bruin.

Hij gaf ook uitleg over de Eetgroep d’Ontmoeting, een initiatief dat alleenstaande ouderen een betaalbare warme maaltijd en goed gezelschap biedt. Het is een activiteit die ontmoetingen stimuleert en mensen iets geeft om naar uit te kijken.

Elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur is er een snuffelmarkt, waarvan de opbrengsten worden gebruikt voor projecten zoals een nieuw geluidssysteem voor de kerk. De markt en de koffiehoek zijn plekken waar mensen kunnen rondneuzen, koffiedrinken en gezellig praten.

Noemenswaardig is ook de officiële opening van het voedselbos voor dieren achter de Dorpskerk op 16 mei jl. Egels werden uitgezet door Alie de Engelsman en Ferry van Jaarsveld van Egelopvang Papendrecht, wat zorgde voor veel belangstelling. Dit voedselbos biedt een veilige plek voor allerlei dieren en draagt bij aan de natuur in de buurt. Naast de egels zijn er ook bijenkasten geplaatst, waarvan de honing tijdens de Pinksterviering werd gebruikt om broodjes te smeren. Rob Bruin vertelde enthousiast: “Het is niet alleen leerzaam, maar ook heerlijk om onze eigen honing te gebruiken.”

Raadslid Tina Jakoeb bedankt Rob Bruin hartelijk voor de openheid van het gesprek en de warme ontvangst.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *