PvdA nieuwsbrief Q1 2024

We hopen dat 2024 goed voor jullie is begonnen. Met trots presenteren we de eerste editie van onze nieuwsbrief van dit jaar. In deze uitgave richten we ons op een selectie van belangrijke thema’s die ons allemaal aan het hart gaan. We willen jullie informeren, betrekken en inspireren tot actie. Hieronder vind je wat je kunt verwachten:

  1. Onze Gemeenten in financiële nood: Onze gemeente staat voor een grote uitdaging. De voorgestelde bezuiniging van 3 miljard euro door de rijksoverheid zou drastische gevolgen kunnen hebben voor onze zwembaden, bibliotheken en sportfaciliteiten, evenals voor essentiële diensten zoals jeugd- en ouderenzorg. Ontdek hoe wij, samen met de actiegroep ‘Raden in Verzet’, vechten voor de financiële ondersteuning die onze gemeenten zo hard nodig hebben.
  2. Veiligheidszorgen bij Theater Het Kruispunt: Na enkele incidenten, waaronder een inbraak en loshangende plafondplaten, hebben we onze zorgen uitgesproken over de veiligheid van bezoekers van theater Het Kruispunt. We zetten uiteen welke stappen we hebben ondernomen om de veiligheid te verbeteren en welke antwoorden we van het college hebben ontvangen.
  3. Onze strijd tegen Discriminatie: In een tijd waarin discriminatie nog steeds een realiteit is, geven we een update over onze inspanningen om een inclusieve gemeenschap te bevorderen. We delen onze vragen aan het college en onze visie op een Barendrecht waar iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, zich welkom en veilig voelt.
  4. Spotlight op jonge Mantelzorgers: We zijn trots op de nationale erkenning van het project Jonge Mantelzorgers. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe lokale initiatieven een groot verschil kunnen maken. Lees meer over de impact van dit project en hoe het bijdraagt aan de mentale gezondheid van onze jongeren.
  5. Toekomst Oude Dorpskern: De recente informatieavond over de Oude Dorpskern heeft belangrijke gesprekken op gang gebracht over de toekomst en het behoud van ons erfgoed. We delen inzichten en meningen over hoe we de balans kunnen vinden tussen ontwikkeling en behoud.
  6. Afscheid van Huiskamer de Veste: Huiskamer de Veste heeft zijn deuren gesloten, maar de impact van de activiteiten die daar werden georganiseerd, blijft voelbaar. We kijken terug op de successen en hoe deze plek diende als een belangrijk ontmoetingspunt voor onze inwoners.
  7. Aanpak Lucht- en Geluidsoverlast: De resultaten van het DGMR-rapport zijn zorgwekkend. We delen onze zorgen en voorstellen voor een gezondere en rustigere omgeving in Barendrecht. Jouw welzijn is onze zorg.

We hopen dat deze nieuwsbrief je niet alleen informeert, maar ook inspireert om samen met ons actief bij te dragen aan de gemeenschap van Barendrecht. Jouw stem, inzet en passie zijn essentieel voor de toekomst die we samen willen bouwen.

Met hartelijke groet,

Het Team van PvdA Barendrecht

U kunt de nieuwsbrief hier downloaden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *