PvdA nieuwsbrief Q2 2024

Beste lezers,

Welkom bij de tweede kwartaalnieuwsbrief van 2024 van de PvdA Barendrecht. In deze editie brengen wij u op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen, initiatieven en zorgen binnen onze gemeente.

Allereerst leest u over de voorjaarsnota 2025, die een alarmerend toekomstbeeld schetst voor onze gemeente en de dringende noodzaak benadrukt voor verantwoordelijke keuzes. Vervolgens informeren wij u over het constructieve gesprek tussen PvdA-raadslid en Felicie van Vree, locatiemanager van het COA, waarin de recente veranderingen in de opvang en begeleiding van asielzoekers werden besproken.

Daarna besteden wij aandacht aan het succes van de pop-up Huiskamer De Veste, een initiatief tegen eenzaamheid en voor sociale cohesie, dat de PvdA graag geïntegreerd ziet in het gemeentelijk beleid. Verder leest u over de succesvolle Veteranendag, georganiseerd door het Veteranen Comité Barendrecht in samenwerking met de gemeente, waar we onze waardering voor de Barendrechtse veteranen toonden.

Ook nemen we u mee naar Wereldvluchtelingendag, een dag vol ontmoetingen en verhalen, die dit jaar voor de derde keer in Barendrecht werd georganiseerd. Vervolgens behandelen we de schriftelijke vragen die raadsleden hebben gesteld over de opheffing van de Maatschappelijke Coalitie Barendrecht en de zorgen die PvdA, GL, CDA en VVD hebben geuit over de mogelijke beëindiging van de samenwerking tussen de gemeente en Stichting Leergeld ZHM, die cruciaal is voor kinderen uit minimagezinnen.

We hopen dat deze nieuwsbrief u een goed inzicht geeft in de actuele zaken en inspanningen van de PvdA in Barendrecht.

Met hartelijke groet,

Het team van PvdA Barendrecht

U kunt de nieuwsbrief hier downloaden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *