VluchtelingenWerk en Olga Folkerts delen inspiratie op Portus Groene Hart

VluchtelingenWerk Nederland, een organisatie die zich inzet voor de bescherming, integratie en ondersteuning van vluchtelingen, heeft op dinsdag 20 juni een bijzondere presentatie gegeven in samenwerking met Olga Folkerts, projectcoördinator voor Oekraïense vluchtelingen in Barendrecht. De presentatie vond plaats op het Portus Groene Hart in Barendrecht. Met de viering van WereldVluchtelingendag streeft VluchtelingenWerk ernaar begrip voor vluchtelingen en statushouders te bevorderen door middel van voorlichting en lesbrieven. De presentatie op het Portus Groene Hart bood een uitstekende gelegenheid om deze doelen te verwezenlijken en bewustwording te creëren onder de jongere generatie.

Olga Folkerts en drie statushouders afkomstig uit Syrië, Eritrea en Afghanistan vertelden de leerlingen hun levensverhaal. Hoe en waarom ze zijn gevlucht en hoe het is op een nieuw leven op te moeten bouwen in Nederland en Barendrecht. Ze wisten de jongeren te boeien met inspirerende verhalen en persoonlijke anekdotes. Zij slaagden erin de complexe realiteit en de kracht van vluchtelingen over te brengen en benadrukte het belang van solidariteit en begrip.

De presentatie markeerde tevens de primeur van het project op Portus Groene Hart, waarbij  het project werd geïntegreerd in het kader van burgerschap. De leerlingen zijn na de presentaties aangemoedigd om hun nieuwe kennis te delen door het schrijven van een krant, waarin zij reflecteerden op wat zij geleerd hebben.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *