|

PvdA in gesprek met Jongerenraad

Op 7 juli jl. heeft de fractie van de PvdA een vruchtbaar gesprek gevoerd met Abigaël de Moor, één van de initiatiefnemers voor het oprichten van een Jongerenraad in Barendrecht.

Er zit vaart in! Sinds de eerste bijeenkomst van de Jongerenraad op 27 mei jl. in Blok 0180 zijn er al een aantal zaken die lopen om de Jongerenraad zo snel mogelijk handen en voeten te geven. Momenteel zijn de initiatiefnemers Floortje Verhoek en Abigaël de Moor bezig om de jongerenraad officieel op te richten in de vorm van een stichting. Na de oprichting willen zij zich in het najaar gaan focussen op naamsbekendheid zodat jongeren weten waar de Jongerenraad voor staat en hoe de Jongerenraad te bereiken is.

“Wij zijn op zoek naar jongeren uit diverse groepen. Denk hierbij aan jongeren tussen 16 en 27 jaar die net van de middelbare school af zijn en op zoek zijn naar een vaste baan en jongeren die op de MBO, HBO en Universiteit zitten. Ook is het streven om de diversiteit in de Jongerenraad te vergroten en om dat te bewerkstelligen gaan wij actief op zoek naar diverse doelgroepen in plaats van wachten totdat de jongeren ons hebben gevonden”, aldus Abigaël.

Daarnaast is Abigaël vanuit haar opleiding (Leisure and Events Management) in kaart aan het brengen wat er bij jongeren speelt en welke projecten ondernomen kunnen worden om jongeren te helpen. Eén van de projecten is om menstruatiearmoede op scholen te bestrijden. Er zijn genoeg meisjes en vrouwen die in armoede leven in Barendrecht en het niet kunnen permitteren om maandverband of tampons te kopen. Dit probleem zorgt bij velen niet alleen voor een ongemakkelijk gevoel maar creëert ook een onveilig gevoel. “Menstruatieproducten moeten op alle scholen gratis beschikbaar worden gesteld”, aldus Abigaël. Om dit project te realiseren is niet alleen een samenwerking met scholen nodig maar er moet ook beleid komen en daarvoor zal een beroep gedaan worden op de gemeente.

De fractie van de PvdA is bereid om mee te denken met de Jongerenraad en wenst de initiatiefnemers heel veel succes toe met het inrichten van een representatieve Jongerenraad.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *