PvdA aanwezig bij opening ontmoetingsruimte voor Oekraïners

Op donderdag 15 september jl. was de PvdA aanwezig tijdens de officiële opening van de ontmoetingsruimte voor Oekraïners in `t Trefpunt.  Met de opening van deze ontmoetingsruimte is een plek gecreëerd waar Oekraïners niet alleen elkaar kunnen ontmoeten, maar ook zelf activiteiten kunnen organiseren en daarnaast ook ondersteuning kunnen krijgen in allerlei praktische zaken. De ruimte is ingericht als een woonkamer en nodigt uit om bij elkaar te komen.

Draagvlak voor de opvang van kwetsbare vluchtelingen in de samenleving vindt de PvdA Barendrecht belangrijk. Op 21 juli jl. had de PvdA reeds een bezoek gebracht aan de Bethelkerk, alwaar Oekraïense vluchtelingen elke dinsdag en donderdag terecht konden voor hulpvragen. Het doel van het bezoek was om inzicht te krijgen in de procedure van de opvang van Oekraïners.

De PvdA spreekt hoop uit dat Oekraïners op korte termijn terug naar huis kunnen. In de tussentijd zet gemeente Barendrecht zich niet alleen in voor een veilige opvang, maar ook voor onderwijs aan kinderen van zes tot twaalf jaar. Sinds 9 mei jl. mogen deze kinderen naar een schakelklas in Ridderkerk. De keuze om een klasklas aan deze kinderen te bieden, heeft onder andere te maken met het feit dat de docenten ervaring hebben met lesgeven aan vluchtelingen, waarbij er rekening gehouden wordt met de situatie van de kinderen en het verwerken van trauma’s.

De PvdA is blij met de opening van deze ontmoetingsruimte en heeft waardering voor de inzet van de Barendrechtse samenleving bij de opvang van Oekraïners.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *