Ook mensen met kleine portemonnee moeten kunnen hockeyen!

Erik Beenen, de voorzitter van Hockeyclub Barendrecht (hierna: HCB), zet zich in als vrijwilliger vanwege zijn eigen positieve ervaringen met hockey in zijn jeugd. Hij verteld dat ieder jaar 350 vrijwilligers zich inzetten bij de HCB om bij te dragen aan een gezonde en positieve clubcultuur door bijvoorbeeld jongeren te trainen/coachen, de velden en gebouwen te onderhouden en evenementen en toernooien te organiseren.

Jongeren tussen de 13 en 18 jaar zijn vaak op zoek naar nieuwe ervaringen en het ontdekken van hun eigen grenzen. Sport kan een positieve uitlaatklep zijn voor deze behoefte en kan hen helpen hun energie op een gezonde manier te kanaliseren. Door deel te nemen aan sportactiviteiten, kunnen jongeren zich fysiek en mentaal uitdagen, leren omgaan met succes en falen, teamwork en leiderschap ontwikkelen en nieuwe sociale connecties opbouwen. Dit kan allemaal bijdragen aan het verbeteren van hun zelfvertrouwen. Het is daarom belangrijk om jongeren te motiveren om deel te nemen aan sport en hen de mogelijkheid te bieden om te experimenteren en te groeien in een veilige en ondersteunende omgeving”, aldus Beenen.

De grootse uitdaging voor de HCB is om het ledenaantal op peil te houden of te laten groeien. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals de toenemende populariteit van andere sporten of een afname van de interesse in sport in het algemeen bij jongeren. Om dit probleem aan te pakken is HCB momenteel bezig met een plan omtrent hoe zij onder andere (1) meer bekendheid kunnen genereren, (2) andere vormen van sport kunnen aanbieden die meer aansluit op de individuele behoeften van de leden en (3) onderzoeken hoe zij Hockey ook toegankelijk kunnen maken voor mensen met een kleine portemonnee. 

De PvdA waardeert de inzet van de HCB en wilt graag in gesprek blijven. Niet alleen omdat zij een belangrijke rol vervullen in de maatschappij door bij te dragen aan de sociale cohesie, gezondheid en het verminderen van overlast maar ook omdat zij aan het onderzoeken zijn in hoe zij minder welgestelde gezinnen de kans kunnen geven om deel te nemen aan Hockey. Noemenswaardig is ook het feit dat de HCB voor een derde keer in de afgelopen vijf jaar geselecteerd is om de KNHB finalewedstrijd voor jeugd onder de 18 jaar in Juni te organiseren en daar mag Barendrecht zeker trots op zijn!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *