Kinderburgemeester Gino Riesmeijer blikt terug op inspirerend jaar

De PvdA heeft onlangs een constructief gesprek gehad met kinderburgemeester Gino Riesmeijer. Dit gesprek stond in het teken van het delen van de ervaringen van Gino tijdens zijn termijn als kinderburgemeester. Op 18 oktober 2022 vond de officiële installatie van Gino plaats als kinderburgemeester van Barendrecht, waarbij burgemeester Govert Veldhuijzen symbolisch de ambtsketen omhing.

Tijdens het gesprek gaf Gino aan dat hij het afgelopen jaar als kinderburgemeester als bijzonder interessant heeft ervaren en situaties heeft meegemaakt die hij anders niet zou meemaken. Een voorbeeld hiervan is de Landelijke Dag van Kinderburgemeesters in Leeuwarden, waar kinderburgemeesters uit het hele land de kans kregen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Voor Gino was deze dag een bron van inspiratie, met interessante gesprekken en nieuwe inzichten.

Als kinderburgemeester heeft Gino zich met volle toewijding ingezet voor de belangen van de kinderen in Barendrecht. Eén van zijn belangrijkste wensen was dat alle kinderen in Barendrecht de mogelijkheid zouden hebben om te leren zwemmen. Hij heeft zich daarom verdiept in de regeling Meedoen, die onder andere zwemlessen voor kinderen mogelijk maakt.

Om de regeling Meedoen en de mogelijkheid voor kinderen om zwemlessen te volgen onder de aandacht te brengen, heeft Gino gebruik gemaakt van een vlog waarin hij op enthousiaste wijze uitleg gaf over de regeling en heeft hij ouders en kinderen aangemoedigd om gebruik te maken van de regeling Meedoen.

Nu de ambtstermijn van Gino Riesmeijer ten einde loopt, is de gemeente Barendrecht op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Alle leerlingen die in het schooljaar 2023/2024 in groep 8 zitten, krijgen de kans om te solliciteren naar deze eervolle functie. De nieuwe kinderburgemeester zal na de zomer het stokje van Gino overnemen en krijgt de mogelijkheid om op te komen voor de belangen die kinderen belangrijk vinden in hun buurt en op school, én om hun stem te laten horen.

Als jij een leerling bent uit groep 8 en durft te zeggen wat jij belangrijk vindt, grijp dan nu je kans en solliciteer voor de functie van kinderburgemeester van Barendrecht.

De PvdA bedankt Gino Riesmeijer voor zijn inzet en betrokkenheid gedurende zijn termijn als kinderburgemeester.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *