Dankbetuiging aan de medewerkers van het asielzoekerscentrum in Barendrecht

Op woensdag 25 mei brachten een aantal leden van de Raad een bezoek aan het Asielzoekerscentrum (AZC) om hun waardering uit te spreken voor de toewijding en het harde werk van het personeel.

De delegatie bestond uit Tina Jakoeb (PvdA), Marcel van Prehn (D66), Cees Schaap (VVD), Arie Kooijman (GL), Lydia Verkade (SGP/CU), Petra de Kam en Arno Schippers (CDA). Zij werden rondgeleid door Cor Snijders, VRR Coördinator projectbureau Crisis en Acute Noodopvang Asielzoekers binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Volgens Snijders is het AZC, gevestigd aan de Zuider Carnisseweg, sterk verankerd in de lokale samenleving dankzij vruchtbare samenwerkingen met diverse lokale partners, waaronder huisartsen, het Maasstad Ziekenhuis, tandartsen, fysiotherapeuten, onderwijsinstellingen, KijkopWelzijn, politie en brandweer.

“Ons team is een onmisbaar deel van de gemeenschap geworden, mede dankzij deze interacties en samenwerkingsverbanden,” aldus Snijders.

Het bezoek diende als erkenning voor de inzet van het personeel dat asielzoekers begeleidt. Deze veeleisende en uitdagende taak vraagt een breed scala aan ervaring, kennis, vaardigheden en een unieke combinatie van empathie en professionele zorg. Ondanks aanzienlijke uitdagingen blijven de medewerkers van het AZC hun werk verrichten met gratie, compassie en vastberadenheid.

Dit is de eerste raad waar politici dit eerbetoon tonen aan onze medewerkers. Dat is heel bijzonder. Daarom wil ik jullie van harte welkom heten in ons AZC,” voegde Snijders eraan toe.

Het bezoek onderstreept de belangrijke rol die het AZC speelt in de Barendrechtse gemeenschap en de waardering voor het toegewijde werk van het personeel.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *