Werelddorp aan de bedelstaf

De voorjaarsnota 2025 van Barendrecht schetst een rampzalig toekomstbeeld. Ons prachtige dorp met zijn vele voorzieningen, welzijn, sport en cultuur dreigt zwaar te lijden onder het beleid van het huidige college. Barendrechters, wordt wakker: slechte tijden staan voor de deur.

Door minder inkomsten en hogere lasten, gecombineerd met de té grote uitgaven vanuit de EVB coalitie, gebaseerd op het 10-puntenplan van EVB, is de financiële situatie precair. Miljoenen zijn verspild aan projecten zoals de ontmanteling van de BAR-organisatie, een falend afvalbeleid en een onnodig buitenzwembad, terwijl essentiële voorzieningen verwaarloosd worden.

Met de bodem van de reserves in zicht, worden drastische bezuinigingen en lastenverhogingen voorgesteld. Een schrijnend voorbeeld is KijkopWelzijn, dat vanaf 2025 jaarlijks 750.000 euro minder subsidie zal ontvangen. Dit heeft vergaande gevolgen voor hun werkzaamheden, medewerkers en zelfs hun voortbestaan, wat grote groepen in Barendrecht direct zal raken.

De rekening wordt bij de inwoners neergelegd. Het huidige beleid is een doodlopende weg die onze gemeente naar de afgrond brengt. Het is tijd voor daadkrachtige en verantwoordelijke keuzes die onze inwoners, de Barendrechters echt ten goede komen. Als we niet alert handelen, belandt ons werelddorp aan de bedelstaf!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *