Debat over toekomst van Oude Dorpskern Barendrecht

Op 23 februari jl. heeft er een debat over de toekomst van de Oude Dorpskern Barendrecht plaatsgevonden. Het debat werd geleid door Jos Vis. De PvdA was vertegenwoordigd door lijsttrekker Tina Jakoeb, wethouder Reshma Roopram, Rob van Veen, Thom van Veen, Ivar Berkman, Savo Haji, Arianne Waal en Joop Schaeffer.

In 2019 werd de aanzet gegeven tot een convenant om vergaande participatie tot stand te brengen tussen de gemeente en de betrokken verenigingen (vertegenwoordiging van 200 leden waaronder bewoners en ondernemers), waarbij de gemeente zich meer zou gaan openstellen voor feedback en suggesties.

Na een presentatie omtrent de toekomstagenda voor het oude centrum van het dorp, gingen de lijsttrekkers van alle partijen in debat met elkaar omtrent twee onderwerpen:

 • Participatie in de verkeerssituatie en uitgaansoverlast heeft niet gewerkt. Er is een verkeerschaos in het centrum met een bordenwirwar en er wordt heel hard en tegen het verkeer in gereden.

  Visie van de PvdA ten aanzien van het verkeer
  :
  Wethouder Reshma Roopram heeft zich de afgelopen vier jaren intensief beziggehouden met de verschillende belangen die spelen in het oude dorp. De PvdA vindt dat het nu tijd is dat er knopen doorgehakt moeten worden. De komende vier jaren moeten minimaal het eenrichtingsverkeer definitief gemaakt worden, cameratoezicht komen die kentekens gaat registreren én er moet beter gehandhaafd worden.
 • Uitgaanspubliek veroorzaakt enorm veel overlast (herrie, vandalisme, vechtpartijen, drugsoverlast en wildplassen). Wat gaat de gemeente hieraan doen en wat zijn de verwachtingen naar de belangenverenigingen toe.

  Visie van de PvdA ten aanzien van de overlast van het uitgaanspubliek:
  Het opsommen van een rij aan initiatieven die ondernomen moeten worden om tot een oplossing van het probleem te komen heeft nu weinig zin als er niet geluisterd wordt naar wat de bewoners te zeggen hebben, aldus Tina Jakoeb. Wethouder Roopram heeft de afgelopen vier jaren geïnvesteerd in het opbouwen van een goede relatie tussen de betrokken verenigingen en de gemeente. Tina Jakoeb hoopt de komende jaren daarop voort te bouwen en samen met de bewoners in gesprek te gaan omtrent hoe zij op een efficiënte manier ervoor kan zorgen dat zaken snel opgepakt kunnen worden en dat bewoners zich gehoord voelen.

Het debat werd afgerond met de boodschap: niet lullen maar poetsen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *