Integraal aanbod talentenontwikkeling jongeren

π˜—π˜’π˜³π˜΅π˜ͺ𝘀π˜ͺ𝘱𝘒𝘡π˜ͺ𝘦, 𝘣𝘢𝘳𝘨𝘦𝘳𝘴𝘀𝘩𝘒𝘱 𝘦𝘯 𝘱𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘡π˜ͺ𝘦𝘷𝘦 𝘻𝘰𝘳𝘨𝘩𝘢𝘭𝘱𝘷𝘦𝘳𝘭𝘦𝘯π˜ͺ𝘯𝘨

CDA en PvdA komen gezamenlijk met een initiatiefvoorstel voor een platform en netwerk met een integraal aanbod voor talentontwikkeling van en door jongeren van 15-25 jaar. 

In samenwerking met onderwijs en andere maatschappelijke organisaties komt er een keuzemenu voor jongeren om zich te ontwikkelen. Naast het platform zelf komen er ervaringsplaatsen, maatschappelijke diensttijd, scholing en projecten, waar jongeren voor kunnen intekenen.

Het initiatief is een preventief aanbod in een breed maatschappelijk kader van participatie, burgerschap en jeugdzorg. Jongeren participeren in een organisatie, waar zij bij horen, vrienden maken en tegelijk zichzelf ontwikkelen en inzetten voor anderen. Betrokkenheid en waardering bij jongeren draagt bij aan de preventie van psychosociale problematiek.

Momenteel bieden we in Barendrecht onvoldoende kansen en mogelijkheden voor jongeren in de leeftijd van 15-25 jaar om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Dit is echter belangrijk voor iedere individu, maar ook belangrijk ter voorbereiding op hun toekomstige plaats en rol in de maatschappij.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *