Raad van Barendrecht weegt financiën zwaarder dan de toekomst van kinderen

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, met deze woorden vat PvdA-raadslid Tina Jakoeb de essentie samen van het debat inzake een kindvriendelijk Barendrecht dat gisteren in de gemeenteraad van Barendrecht plaatsvond. Ondanks het uitgebreide voorwerk, intensieve gesprekken en onderzoeken binnen de gemeenschap, heeft de Raad het voorstel, gericht op het versterken van de kinderrechten en het verbeteren van de levenskwaliteit van jonge inwoners, niet omarmd.

Jakoeb benadrukte de potentie die in ieder kind schuilt en de verantwoordelijkheid van de gemeente om de voorwaarden te scheppen waarin onze kleinste inwoners kunnen uitgroeien tot gezonde, gelukkige en succesvolle burgers. Het initiatief streefde naar aansluiting bij het Child Friendly City Initiative (CFCI) van UNICEF, een weg naar een inclusievere, veiligere en participatievere gemeente voor onze jeugd.

De Raad uitte echter zorgen over de financiële en personele capaciteit die het initiatief zou vereisen, en koos ervoor het voorstel niet te steunen. Dit besluit stuit op kritiek van Jakoeb, die het ziet als een gemiste kans om een vooruitstrevend beleid te voeren dat het welzijn van kinderen op de eerste plaats zet.

Het PvdA-raadslid wijst op de ironie dat recente discussies in de Raad het belang van investeren in de vroege stadia van ontwikkeling benadrukten, een principe dat het afgewezen voorstel belichaamde. De afwijzing wordt gezien als een teken van een gebrek aan visie en toewijding voor een betere toekomst voor onze jongeren. Ondanks de tegenslag belooft Jakoeb voort te blijven strijden voor een gemeente waarin de rechten en het welzijn van kinderen centraal staan en zet zich in om van Barendrecht een voorbeeldgemeente op het gebied van kindvriendelijkheid te maken.

Partijen CDA, VVD en GroenLinks toonden steun voor het voorstel, herkennend dat investering in kinderrechten een fundamentele stap is naar een toekomstbestendige gemeente.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *