PvdA stelt schriftelijke vragen inzake incident kermis  

De gemeente heeft een belangrijke rol in het waarborgen van de veiligheid van alle bezoekers op een kermis, inclusief kinderen. De PvdA vindt het daarom onacceptabel dat een kind door andere kinderen op een kermis wordt geslagen en hierdoor in het ziekenhuis belandt (zie bericht in het Barendrechte Dagblad op 19 april met de titel: Kind op kermis in Barendrecht het ziekenhuis ingeschopt).

De fractie van de PvdA is benieuwd naar hoe het college wilt voorkomen dat een dergelijke incident zich in de toekomst weer voordoet en stelt de volgende schriftelijke vragen aan het college:

  1. Is het college geïnformeerd over bovenstaande incident? Zo ja, welke stappen gaat het college ondernemen om de veiligheid van de bezoekers te garanderen?
  2. Heeft het college inzicht in de oorzaak van het hiervoor genoemde incident en was het incident te voorkomen?
  3. Was er voldoende handhaving aanwezig op de kermis?
  4. Heeft het college kennis over of inzicht in welke partijen betrokken waren; ging het om Barendrechtse jongeren of was het jeugd van elders uit de regio?
  5. Verwacht het college meer of soortgelijke overlast? Zo ja, op welke wijze zal het college dit soort incidenten in de toekomst trachten te voorkomen?

De fractie vindt het belangrijk dat de gemeente maatregelen neemt om de veiligheid op de kermis te verbeteren. Echter heeft niet alleen de gemeente een verantwoordelijkheid maar ook de exploitanten, ouders en begeleiders spelen een belangrijke rol in de veiligheid van kinderen op de kermis. Daarom roept de PvdA alle partijen op om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan een veilige en leuke omgeving voor iedereen op de kermis.

Laten we samenwerken om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan genieten van de kermis en dat er geen geweld of intimidatie plaatsvindt.                                 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *