Leden van de PvdA helpen bij de Voedselbank

Op 26 januari 2023 heeft de fractie van de PvdA Barendrecht een bezoek gebracht aan de Voedselbank in Barendrecht. Sinds mei 2009 helpt de Voedselbank huishoudens die onder het bestaansminimum leven. Wekelijks zetten vrijwilligers zich in om gezinnen van voedselpakketten te voorzien. Een voedselpakket bestaat onder andere uit kwalitatief goed voedsel, wat door bepaalde redenen bleef liggen in supermarkten. De inzameling van het voedsel en andere levensmiddelen wordt gedaan door lokale kerken, particulieren en ondernemers. Daarnaast ontvangt de Voedselbank ook producten vanuit het Rotterdamse Voedselbankdistributiecentrum. De voedselbank is bedoeld als een tijdelijke oplossing, totdat een huishouden geen hulp meer nodig heeft en op eigen benen kan staan.

Bij aankomst op de locatie in Barendrecht was er geen tijd voor een lang welkomstpraatje; de vrijwilligers waren al de hele ochtend hard aan het werk. Na een korte rondleiding werden de leden van de fractie aan het werk gezet. Het was de bedoeling om alle tassen klaar te leggen voor de volgende dag, door de spullen te sorteren op datum en deze te verdelen.

Tijdens de koffiepauze kwam naar voren dat de voedselbank de hulp van de gemeente hard nodig heeft. Er een toename van gezinnen die een beroep doen op de hulp van de voedselbank. Het is daarom van belang dat de gemeente de Voedselbank blijft steunen. Daarnaast moet er meer aandacht komen voor de schaamte die heerst rond het bezoeken van de Voedselbank door meer voorlichting te geven. Ook het nazorgtraject om ervoor te zorgen dat de gezinnen niet afhankelijk blijven van voedselpakketten verdient veel meer aandacht, omdat veel meer mensen vanwege de hoge energierekeningen en inflatie in de schulden dreigen te raken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *