GroenLinks en PvdA voeren voor het eerst samen campagne

Voor het eerst slaan GroenLinks en PvdA de handen ineen voor een gezamenlijke campagne in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Deze samenwerking, uniek voor Barendrecht, is niet het begin van een fusie, maar een strategische keuze om krachten te bundelen.

Partijleiders Arie Kooijman (GroenLinks) en Tina Jakoeb (PvdA) benadrukken de kracht van eenheid, wat leidt tot een krachtiger boodschap richting kiezers. Het resultaat is een levendige campagne, gekenmerkt door de integratie van rood en groen in alle communicatievormen. De focus is verschoven van standaard campagnestrategieën naar actieve dialoog met de gemeenschap over belangrijke lokale thema’s.

Met respect voor elkaars zelfstandige positie in de gemeenteraad, verkennen de partijen de mogelijkheid van een gecombineerde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2026, met als doel om hun gedeelde visie verder vorm te geven.

De partijen hebben reeds een reeks betrokken activiteiten geïnitieerd, zoals gesprekken in de Zuidpolder en geplande evenementen op het Middeldijkerplein en bij het Binnenhof. Deze activiteiten zijn gericht op het faciliteren van een open dialoog over thema’s als natuurbehoud, klimaatverandering, openbaar vervoer en huisvesting. Deze inzet voor betrokkenheid wordt voortgezet met het persoonlijk bezorgen van folders om een maximaal bereik in de gemeente te garanderen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *