Debat ‘Ouder worden met toekomst: kansen voor gezonde en verbonden generaties’

Op 16 februari jl. was de PvdA uitgenodigd voor een verkiezingsdebat door de maatschappelijke coalitie met zorg voor ouderen in Barendrecht. Het doel van het debat was om de ouderen in onze gemeente te inspireren en te informeren over het ouderenbeleid in Barendrecht en hen helpen bij de keuze voor een politieke partij in Barendrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Hieronder treft u het standpunt van de PvdA op een aantal stellingen die tijdens het debat de revue passeerden:

 • Het versterken van de vrijwillige inzet van senioren (hun sociaal pensioen).
  De PvdA vindt de inzet van vrijwilligers van onschatbare waarde en is van mening dat vrijwilligers een financiële compensatie moeten krijgen zodat ze het werk blijven doen.
 • Het verbinden van generaties door het stimuleren van gezamenlijke activiteiten en ontmoetingen.
  Wethouder Reshma Roopram (hierna: de wethouder) heeft de afgelopen vier jaren een aantal initiatieven ondernomen om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden door gezamenlijke activiteiten te organiseren. Eén van de initiatieven betreft het maandelijks samenkomen in ‘De Ontmoeting’ om samen een maaltijd te nuttigen. Ook heeft de wethouder samen met andere partijen ervoor gezorgd dat er een ontmoetingsruimte in het Dienstencentrum Borgstede gerealiseerd wordt waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Om generaties met elkaar te verbinden wil de PvdA de komende jaren gaan meedenken met zorgpartijen hoe zij meer stageplekken kunnen aanbieden aan leerlingen van de Focus Beroepsacademie.
 • Het ondersteunen van zelfredzaamheid van ouderen met mobiliteitsoplossingen en voorzieningen dichtbij in sterke kernen zodat zij langer zelfstandig kunnen wonen.
  Bouwen voor een beter Barendrecht voor de PvdA betekent ook bouwen van voorzieningen in de buurt zodat mensen op een prettige manier met elkaar samenwonen. De PvdA vindt het belangrijk dat er voorzieningen dichtbij in sterke kernen zijn zodat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Eén van de initiatieven van wethouder om ouderen te ondersteunen was het organiseren van de boostervaccinatie campagne in Waterpoort waar veel ouderen gebruik van hebben gemaakt.
 • Lerende experimenten met nieuwe woonvormen voor jong en oud.
  De PvdA is er voorstander van om elke vrijkomende locatie in eerste instantie in optie te nemen voor seniorenwoningen, zoals bijvoorbeeld een Knarrenhof. In zo’n hof staan sociale huurwoningen en koopwoningen naast elkaar en wordt afgesproken dat je elkaar helpt.
 • Het versterken van de sociale veiligheid in de wijkgerichte aanpak.
  Veiligheid staat hoog in vaandel bij de PvdA. Daarom gaat de PvdA de komende jaren investeren in inbraakpreventie en betere straatverlichting. Ook moeten wijkagenten laagdrempelig benaderbaar zijn voor onze inwoners.

Het volledige debat kunt u hieronder terugkijken:

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *